Okategoriserade

Prisskilnader för olika länder som digital nomad

En sak som många nomader gör är att de siktar in sig på billiga länder som Filippinerna, Bali, Thailand, Vietnam och Kambodja för att kunna utnyttja prisskilnaderna jämfört med Sverige. I regel är det mesta billigare utomlands, men framförallt i asiatiska länder och några av de billigare EU länderna som Rumänien och Bulgarien.

I bilden ovan ser du en frukost på ett ställe i Chiang Mai som ligger i norra Thailand. Det kallas för Breakfast World och det var faktiskt en av de bästa frukostställena jag stött på, till ett väldigt rimligt pris. Jag tror inte jag betalade mer än 50 kronor för allt det där vilket är helt galet egentligen, jämfört med våra svenska priser. (Det ingick även kaffe som inte syns på bilden.)

Vad är billigare utomlands?

Enligt mig själv är det betydligt billigare priser för mat, drivmedel och allt som har med timavlönat arbete att göra. En frisör tar till exempel 25 kronor för en klippning både i Vietnam och Thailand, men du kan också få en maträtt för 10 kronor om du äter på lokala restauranger.

Andra billigare saker är exempelvis hyra av lägenhet, inhemska resor, elektronik, inhemska flyg, biobiljetter, taxiresor och restaurangbesök som innefattar flera rätter och något att dricka.

Finns det något som är dyrare för digitala nomader utanför Sverige?

Kläder kostar ungefär lika mycket om du ska köpa märkeskläder, något jag rekommenderar med tanke på att kopior går sönder efter bara några tvättar. Importerade matvaror är också dyrare än hemma i Sverige, och samma sak gäller för större lägenheter med tillgång till ett kök och vardagsrum.

Hur utnyttjar man valutor på bästa sätt?

Mitt tips är att du inte växlar in dina kronor hemma i Sverige utan tar istället ut dem i kontanter. Du får alltid en bättre kurs i utlandet när du växlar in dem på detta sätt, även om det kan vara lite riskfyllt att bära omkring på en massa kontanter i fickorna. Några länder har dessutom krav på att du ska kunna uppvisa kontanter vid ankomst för att bli insläppt i landet, eller att du på andra sätt bevisar att du har tillräckligt med pengar för att vistas i landet under en längre period.

Annons för Bank Norwegian

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *