Okategoriserade

Nytt visum för rika turister på gång i Thailand under Oktober

Thailands regering har gått ut med information om ett nytt visum som beräknas träda i kraft under Oktober 2020, men den är uppenbart inriktad på rika personer med tanke på att du först och främst behöver gå med på en 14 dagars karantän på ett hotell, samtidigt som du accepterar att stanna minst 30 dagar i landet. Andra saker som kan förväntas är ett obligatoriskt COVID-19 test precis innan avresa, samt ett på plats när du landar. Det finns också indikationer på att personer från hårt drabbade områden inte kan resa in till Thailand, även med detta nya visum.

Visumet ansöks med 3 månader, men den går även att förlänga upp till 9 månader. De fullständiga kraven har inte släppts ännu, men du måste däremot boka din resa via ett resebolag. Ytterligare restriktioner som påverkar resenärer är att Thailand endast släpper in 300 personer samtidigt med detta visum, något som många inom turistindustrin anser är alldeles för lite.

Att resor under coronan till Thailand inte är särskilt attraktiva kommer nog inte som en överraskning, även om billiga flygresor till Thailand alltid har varit populära. Landet har inte varit hårt drabbad av pandemin, men regeringen har däremot varit väldigt rädda för att ta emot fler turister, även om turistnäringen är en av de största bidragande orsakerna till den goda tillväxten som landet haft de senaste åren.

Uppdatering: Idag kom en nyhet från regeringen i Thailand där de funderar på att halvera karantäntiden till 7 dagar, något du kan läsa om via denna länk.

Annons för Supersavertravel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *