Okategoriserade

När det blir struligt med fakturering som digital nomad

En sak som bara inte får strula är själva faktureringen, något som dessvärre inte alltid fungerar som det ska. Jag själv använder Frilans Finans och innan coronan var det faktiskt inga problem alls, men allt ändrades när deras anställda började jobba hemifrån istället för kontoret där de vanligtvis skötte alla dagliga sysslor.

Jag har kunder i flera olika länder idag, men att få betalt av dem är något som tyvärr inte flyter på så smärtfritt som jag önskar. När en av mina kunder i Danmark betalar sin faktura tar det mellan 4 eller 5 arbetsdagar innan pengarna når faktureringsbolaget. Jag har fått alla möjliga bortförklaringar till detta, men den senaste var att OCR numret in syns i betalningsfilen, trots att den är med i själva betalningskvittot från kundens bank.

Vilket faktureringsföretag ska man välja?

Idag finns det en uppsjö av olika företag på marknaden, bland annat Cool Company, Flexago, Privatfaktura.se, Cansolo, Andcompany, Billfactory och många fler. Frilans Finans är dock den största och äldsta av dem alla vad jag vet, även om de är långt ifrån perfekta när det kommer till kundtjänst och utlandsbetalningar.

Jag själv kan tycka att om samma kund betalar från samma konto varje månad bör de kunna ha någon funktion som automatiskt betalar ut mina pengar i tid, särskilt med tanke på att jag själv bifogar kvitto på den varje månad. Detta gör jag för att möta dem i mitten, något som ibland har fungerat bra, men ibland inte. Just det att jag får olika bud varje gång gör mig väldigt irriterad när jag har med kundsupporten att göra.

Det varierar också från månad till månad, ibland löser de problemet direkt medan jag som nu blir ifrågasatt varför jag ens skickar in betalkvitton. Jag står alltså i valet och kvalet om att byta till ett annat företag, även om jag tar en chansning där också. Samtliga av dem i listan ovan tar ut en avgift för det du fakturerar, något som idag kostar 6 % av allt jag fakturerar. Det finns dock tjänster som endast tar 4 % vilket låter lockande. Frågan är bara hur bra deras service är, samt hur bra utlandsfaktureringen sköts.

Kunder i utlandet jämfört med svenska bolag

Fördelen med Frilans Finans är att de betalar ut lön till dig oavsett om din kund har betalat fakturan, så länge företaget är registrerad i Sverige. Detta fungerar däremot inte när kunden har ett bolag registrerat i ett annat land vilket blir lite tråkigt för min egen del. Det är däremot svårt att endast hitta uppdrag i Sverige med tanke på skattereglerna för aktiebolag, något som ofta driver bort företagare till andra länder.

Reklam för NetOnNet

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *