Okategoriserade

Hur man klarar av ensamheten som digital nomad

En aspekt med jobbet som platsoberoende egenanställd är att du ofta befinner dig ensam i din lägenhet, eller kringresande på egen hand. Det kan ofta bli lite tråkigt, särskilt om du inte har träffat några nya människor där du befinner dig. Jag minns att det kändes väldigt ensamt i Bangkok första gången jag åkte dit, men i detta inlägg tänkte jag dela med mig av några tips som fungerade för mig.

Engagera dig i någon idrott

Jag tränar själv brasiliansk jiu jitsu, en sport du hittar nästan i alla världens hörn idag. I Bangkok fanns det flera olika gym att välja mellan, men jag bestämde mig tidigt för att besöka den som låg först på Googles sökresultat. På detta gym lärde jag känna några andra med samma intresse vilket underlättade en hel del med dagliga sociala kontakter, något som faktiskt behövs mer än du tror.

De dagar jag inte hade något att göra gick jag och tränade, ett bra sätt att få bort negativa tankar eller frustrationer som ofta uppstår när du grubblar för mycket. Det första gymmet var däremot inte den allra bästa platsen för att träffa sådana som jobbar som mig eftersom de allra flesta jobbade på olika kontor i Bangkok. Det var inte förrän vid min andra resa till denna stad som jag lärde känna lite fler människor i samma situation, men också något mer socialare personer över lag.

Falsk trygghet att försäkra sig om att livet utomlands blir annorlunda

Många tror att det blir en helt ny vardag när du reser till andra länder, eller att ditt dagliga liv förändras helt och hållet. Detta är faktiskt en sanning med modifikation då de allra flesta arbetar precis som vanligt, något som gör det ganska svårt att träffas förutom på helger eller vissa kvällar. Faktum är att många dagar är väldigt tråkiga, precis som hemma i Sverige där de flesta håller sig inomhus på kvällarna. Det du däremot får med enorma miljonstäder är en större variation, något som underlättar för sådana som mig.

Med tanke på att det finns betydligt fler människor i Bangkok än i Stockholm eller Göteborg kan du hitta fler träffar via meetup.com, eller varför inte gå med i en language exchange? Båda dessa alternativ fungerar utmärkt för att träffa andra, men också för att du ska ha något att göra under veckan. Jag gjorde felet av att sitta hemma alldeles för mycket, något jag kan ångra lite idag med tanke på allt roligt jag fick vara med om när jag väl fick tummen ur. 

En ytterligare aspekt som jag vill nämna är att det i slutändan är du som avgör hur din resa och dina upplevelser blir. Om du inte engagerar dig, gör ditt yttersta för att träffa andra nomader, eller ser dig omkring så mycket som möjligt blir det ganska trist i din vardag även om du befinner dig på en annan plats.

Annons / Reklam för Webbhallen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *